List z budúcnosti

List z budúcnosti

Predstavte si, že zajtra Vám príde list z budúcnosti... bude v ňom konkrétne opísaný Váš život v roku 2020... Presne kde pracujete, ako si žijete, koľko zarábate, s kým žijete...

Chceli by ste takýto list dostať? Väčšina z vás možno hneď odpovie: „ÁNO!“ Som zvedavý!

List však bude obsahovať 2 prílohy.

prvá bude plná skvelými správami a zoznamom vecí, ktoré sa Vám podarilo splniť, ktoré ste dosiahli... isto sa Vám vyčarí úsmev na tvári a pocit šťastia.

Druhá príloha však bude obsahovať zoznam vecí, šancí, rozhodnutí, ktoré ste premrhali, nevyužili, podcenili, odhodili...

Ktorá príloha Vás poteší viac?

Určite tá prvá... avšak zoznam v prílohe 2 bude omnoho dlhší. Pravdepodobne Vás úsmev rýchlo prejde a začnete uvažovať, prečo ste o to nebojovali alebo prečo sa Vám to nakoniec nepodarilo, kde ste zlyhali, a ako to, že ste to nakoniec nedostali... Ešte stále by ste chceli takýto list dostať? Odpoveď ÁNO bude asi už menej pravdepodobná.

Vieme, že náš život si vytvárame sami. A nie to, čo sa stane nás ničí, ale to, ako na to reagujeme. Vieme, že naše reakcie záležia len a len od nás. Sme ľudia a my všetci robíme chyby a robiť ich je prirodzené. Celý život sa učíme... Mali by sme však našimi udalosťami a skúsenosťami rásť, napredovať, posunúť sa.

Ľudia obyčajne na smrteľnej posteli neľutujú, to čo urobili, ale to, čo neurobili...

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo vlastne sme na tomto svete? Čo je cieľom každého jedinca na tejto planéte? Chcete na tom pracovať a naplniť svoj život väčším zmyslom?

Náš život by mal smerovať k osobnému rastu a sebarozvoju... to je zmyslom života

Muhammad Ali povedal: „Ak si teraz tam, kde si bol pred 20-imi rokmi, tak si 20 rokov zbytočne žil.“

Takže nebojme sa robiť chyby v živote. Vykročme odvážne do našej, nami vytvorenej budúcnosti.

„Nebojte sa života, aj tak ho neprežijete“ hovorí náš konateľ Vojtech Dúl.

 

Autor: Ing. Monika Dúlová PhD. a Ing. Denisa Dúlová
© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ